2017.03.16.

SEO-szakembert bízna meg oldalával kapcsolatos keresőoptimalizálási munkával? Nézzük, mire érdemes ilyenkor odafigyelni!

Amikor a Google ad SEO-val (Search Engine Optimalizationnel, azaz keresőoptimalizálással ) kapcsolatos tanácsokat, akkor azokra mindig érdemes odafigyelni!

Mivel a SEO sokak számára teljesen ismeretlen terület, ezért érhető, ha a munkát szeretnék olyan szakemberrel megoldatni, aki valóban ért is a keresőoptimalizáláshoz. A Google nemrég kiadott egy videót, ahol Maile Ohye beszél a SEO-ról, aki már több mint 10 éve dolgozik a keresőóriásnál, így remek rálátása van a témára. Nos, nézzük a legfontosabb tanácsokat - egyenesen a Google-től!

 

Amit látni kell, hogy a SEO megérthető, ha valaki elegendő időt szán arra, hogy felfedezze, a keresőoptimalizálás mögött milyen szabályszerűségek húzódnak meg. Arra is ügyelni kell, hogy a SEO szakember javaslatainak mindig összhangban kell lenniük a Google ajánlásaival, mert he nem, abból problémák fognak adódni.

 

Nagyon fontos lesz a felhasználói élmény is! Ha a seo szakember nem elkötelezett a cég mellett, aki megbízta őt a weboldala optimalizálásával, akkor az a szakember nem teszi a dolgát, így rövid úton búcsút kell tőle venni! Mindig figyelembe kell venni a keresőoptimalizálás szakember kiválasztásánál, hogy milyen referenciákat tud felmutatni! Mindig igényelni kell technikai és keresési auditot is! És azt sem szabad elfelejteni, hogy a keresőoptimalizálás csapatmunka, amiből ha az ügyfél nem veszi ki a részét, akkor szintén nem lehet megfelelő eredményt elvárni

 

Mindezekről persze tételesen is érdemes beszélni - haladjunk is sorrendben!

 

Azzal kezdtük, hogy a SEO nem valamiféle mágia, így pedig azt sem lehet elvárni, hogy a befektetett munkának köszönhetően egy honlap gyorsan az élmezőnyben találja magát! Ami egyedül eredményre vezet, az az elkötelezett, kemény munka! Ezen felül ha az oldal minősége nem megfelelő, akkor a SEO legfeljebb ideig-óráig fogja segíteni a honlapot abban, hogy jó helyezést érjen el; a tartós eredményhez mindenképpen az kell, hogy a weboldal kvalitása megfelelő legyen. A megfelelő munkához pedig idő kell, azaz négy hónaptól akár egy évig is terjedhet az az időszak, ami alatt egy SEO-tanácsadó képes lesz mérhető eredményt felmutatni! Eleve ki kell elemezni az adott honlap helyzetét, s aztán ennek megfelelően kell cselekedni, végrehajtani a változtatásokat, majd várni, hogy az első eredmények befussanak.

A második pont a Google SEO-tanácsainak megfogadása. Ez talán az egyik legfontosabb lépés, ami mellett semmiképpen sem szabad elmenni! A SEO-tanácsadótól első körben kérni kell egy olyan dokumentumot, melyben a szakember azonosítja a honlap problémáit, majd ennek megfelelően készít egy tervet, és azt a megbízó elé tárja. Ezzel a megoldással elkerülhető az, hogy a tanácsadó olyan módszereket alkalmazzon, melyek aztán nem vezetnek eredményre (kulcsszavak elhelyezése a meta keywordsben, a Google irányelveivel való ütközés stb.) A Google irányelveivel soha nem szabad szembemenni, s ha egy tanácsadó ezt teszi, akkor attól meg kell válni! A linkvásárlás, bár a Google elméletileg tiltja, csak nehezen ellenőrizhető, és a kiélezett versenyben igen sokan élnek ezzel a módszerrel, így nem lesz feltétlenül ördögtől való, ha valaki ehhez a módszerhez nyúl.


Beküldve a(z) Keresőoptimalizálás kategóriába | Szólj hozzá!

2017.03.16.

Vajon számít az oldalstruktúra a keresőoptimalizálás során? Járjunk utána!

 Aki nem kezdőként csöppen bele a keresőoptimalizálásba (Search Engine Optimalization, azaz SEO), annak talán mond valamit a Google Panda algoritmusa; nos, ez lenne az az algoritmus, mely minőség szerint rangsorolja az egyes weboldalakat, ez mondja meg, hogy melyik oldal mennyit is "ér" a Google felől vizsgálva. John Mueller Google szóvivő (aki mindig remek tippeket szokott adni SEO-témában) legutóbb elszólta magát, hogy a Panda algoritmus igenis figyeli az oldalak struktúráját, s ha azt észleli, hogy az nem bír megfelelő minőséggel, akkor azt a algoritmus negatívan fogja megítélni, ami aztán az adott oldal rangsorolására is kihat!

Mindet azért érdekes, mert eddig a Google soha nem mondta ki azt kerek-perec, hogy az oldal struktúrája is negatív hatással lehet az oldal besorolásakor, mint ahogy azt sem állította eddig, hogy egy jó struktúra előnyt jelenthet a jó helyezésért vívott harcban.


Beküldve a(z) Keresőoptimalizálás kategóriába | Szólj hozzá!

2017.03.08.

Érdemes aggódni, ha oldalunk Domain Authority-értéke vissza esett?

Aki ismerősen mozog a SEO (a Search Engine Optimalization, azaz a keresőoptimalizálás) világában, annak a Domain Authority-érték elég sokat mond. A DA a moz.com (egy SEO-analitikában utazó oldal, mely a Moz cég tulajdona) mutatószáma, mely 0-tól 100-ig mutatja a weboldalak linkprofiljának erősségét. Maga az így kapott szám annak a kifejeződése, hogy az adott oldalnak milyen potenciálja van jó helyezést elérni a linkprofilja alapján. (A DA több tucat egyéb mutatóból tevődik össze, nagyjából úgy, hogy például a FIFA-játékok esetében az egyes játékosok végső pontszáma.)

 

Az alábbi cikk aktualitását az adja, hogy a DA-értékek 2017. január 27-én óriásit zuhantak a korábbiakhoz képes. Érdemes megvizsgálni, hogy ennek a történésnek mi volt az oka!

Amikor a Google, akit senkinek nem kell bemutatni, visszavonta a weboldalak értékelésre használt Page Rank érték nyilvánosságát, a DA maradt/lett a legelterjedtebb mutató a weboldalak tulajdonosainak és a SEO-ban érdekelt szakemberek körében egyaránt. Maga a moz.com 30-45 napos intervallummal szokta frissíteni az aktuális DA-értékeket, s amikor erre január 27-én sor került, akkor az weboldalak DA-értékei egységesen mind visszaestek; a visszaesés földrajzi megoszlásában nem volt eltérés, ugyanis a visszavágás mindenkit érintett. 


Beküldve a(z) Keresőoptimalizálás kategóriába | Szólj hozzá!

2017.01.03.

Ausztria keresőoptimalizálás és linképítés

Elindítottuk keresőoptimalizálás és linképítés szolgáltatásunkat Ausztriában is. Cégünk több éve jelen van már a külföldi keresőoptimalizálás piacán, de mostantól, Ausztriában a Google.at-n is segítünk előre vinni az ügyfeleink weblapját. Ausztriai keresőoptimalizálási munkálatok nem térnek el hazánkétól, így a weblap elemzéssel és weblap javításával indulnak a munkálatok.

 

Amennyiben javítottuk a weblap on-site beállításait, külső linképítéssel juttatjuk a weblapot a lehető legjobb helyekre a kiválasztott keresőszavakra.

A keresőoptimalizálás egyre fontosabb, hiszen a legtöbb cég már felismerte a lehetőséget ebben a szolgáltatásban és költenek a keresőoptimalizálásra, hogy elől legyenek a keresőkben így szerezve több és több új vásárlót.

 

Nézze meg Ausztriai linkcsomagunkat. Katt ide.


Beküldve a(z) Keresőoptimalizálás kategóriába | Szólj hozzá!

2016.12.22.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és B.U.É.K 2017!


Beküldve a(z) Keresőoptimalizálás kategóriába | Szólj hozzá!

« Régebbi bejegyzések
© 2008 H-Well Kft. Minden jog fenntartva.